HTML

forró pont

Mindenféle hétköznapi vagy nem hétköznapi témákról vegyesen.Kommentár az Index olyan cikkeihez is,melyet nem lehet kommentezni.)Kényesebb témák amikről nem szívesen csevegünk.

Friss topikok

  • Mariann László: Rátaláltam erre a blogra és tetszik.Annyi tehetséges ember van akik jól tudnak írni.Míg nem volt i... (2014.07.01. 09:45) szocializmus & kapitalizmus

Linkblog

A szegénység és Magyarország előnyei

2010.03.15. 17:59 | Gempacsöki Boborján | Szólj hozzá!

Ha bár így első ránézésre a cím nem kis badarságnak tűnik,mert ugyan már mi előnye lehet a szegénységnek ,szerintem ennek is megvannak a maga előnyei,ha nem is akkora számban mint a hátrányai.

Most nem az egyén szemszögéből és nem a gazdasági szempontok szerint nézve az eseményt,nem tartom akkora hátránynak azt,hogy az ország nem egy kiváló piac a drogkereskedőknek.Valószínűleg nem vagyok azzal egyedül,hogy nem szeretnék kishazámban mexikói bandaháborúkat és véres leszámolásokat látni,ha bár hasonló eseményeket nap mint nap lehet olvasni a sajtóban,ezek még sem olyan rendszerességgel és sűrűséggel fordulnak elő,mint távolabbi országokban.

Minél több kisfilmet nézek a discoveryn a tévében,mely más és más országok éghajlatát és embereit,társadalmait hivatott bemutatni,egyre erősödik bennem az a tény,hogy nem is születtem annyira rossz helyre mint elsőre hinném.Mert ha megnézzük a Hollandokat akik pár év mulva nagyrészt víz alá kerülnek a felmelegedés jóvoltából,vagy nézzük meg Angliát,micsoda hatalmas pusztító hurrikánoknak vannak kitéve,vagy nézzük meg Franciaországot,ahol írtózatos utcai botrányok és a muszlim közösség okoz súlyos gondokat.De elnézhetünk messzebbre is,pl a Kanári-szigetekre.A Kanári szigetcsoport már épp kezdett volna megtetszeni mint lehetőség amennyiben új hazát kéne keresnem,mikor is egyik nap a vulkáni tevékenységről látva egy kisfilmet,ahol ezt a szigetcsoportot külön kiemelték,hát biza eléggé elment a kedvem tőle.Az USA-ról már nem is érdemes beszélni,folyamatosan a hírekben van reklámozva magát a katasztrófákra áhítózó túristáknak.

Aztán vannak országok,ahol mindenféle gusztustalan és veszélyes állatfaj létezik és nem a politikai életben,hanem csak úgy általában a kertekben és a mezőkön.Vagy van olyan ahol pl kevés az ivóvíz és mindenféle terrorszervezetnek ad otthont.Elég kellemetlen lehet egy hétvégi piacolásból úgy hazatérni,hogy éppen csak megúsztuk az öngyilkos merénylő általi robbanást.

Egy szó mint száz,ha bár vannak a világnak csodálatos tájai,ezekben az országokban sokkal több a veszély mind a természet és mind az ott élő emberek által,mint kishazánkban.Magyarország lakossága viszonylag kellemes és nyugodt.Itt nincsenek öngyilkos merénylők,nincsen ebolajárvány,nincsenek f5-ös tornádok max kisebb forgószelek.A drogbárók és bandák remélhetőleg jó távol maradnak még jódarabig az országtól.És bár szegénység van,ez azzal is együtt jár hogy rákényszeríti a lakosságot a spórolásra,melynek következménye a tisztább levegő,kevesebb hulladék,kevesebb drogfelhasználó,remélhetőleg egyre kevesebb dohányos és alkoholista.

Na meg megnézve az afrikai nádkunyhókban élőket és Bear Grylls-t a túlélés törvényeiben,rájöttem hogy nekem egy roppant kényelmes életem van,ahol nem kell gyorsan úszó halakra vadászni órákon át,nem  kell küzdenem a tűzgyújtással és nem kell írtózatos energiát belefektetnem az éjszakai fekhely megépítésébe.

Szóval szeretlek Magyarország.

A bejegyzés trackback címe:

https://hot-spot.blog.hu/api/trackback/id/tr951841784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása